​​پیشگامان نانو حباب فردانگر

فشار داخل نانو حباب چقدر است؟

دانستن فشار داخل نانو حباب از آن جهت جالب است که ببینید این حباب های بسیار ریز چه فشار بزرگی را در داخل خود تحمل می کنند. 30 بار، فشار داخلی این حباب کوچک است، اگر پمپ آبی را تصور کنیم که 30 بار فشار دارد یعنی می تواند آب را تا 300 متر بالا ببرد ( به ارتفاع برج میلاد).

اولین فکری که به ذهن هر مخاطبی می رسد این است که این فشار بسیار بالا چقدر خطرناک است و اینکه این نانو حباب نباید در هیچ صنعتی استفاده شود چرا که در اثر انفجار این حباب ها خسارتهای بسیار زیادی به بار می آید.

نترسید! در اثر انفجار یک نانو حباب هیچ خسارتی به بار نمی آید و حتی هیچ صدایی هم شنیده نمی شود ( من سال ها با نانو حباب کار کرده ام و هنوز سالمم) برای درک این مسئله یک حساب و کتاب کوچک انجام می دهم:

اولاً بدانید که فشار به تنهایی نشان دهنده ی انرژی نیست. اگر فشار خیلی زیادی را به یک سطح بسیار کوچک وارد کنید، نیروی بسیار کمی را وارد کرده اید. مثلاً با یک دست، یک دیوار خیلی بزرگ را فشار دهید، دیوار هرگز حرکتی نخواهد کرد. شما با یک دست فشاری حدود 0.3 بار ایجاد می کنید. حالا اگر 100 هزار نفر با یک دست همان دیوار را هل دهند، احتمالاً دیوار فرو خواهد ریخت چرا؟ آیا فشار بیشتر شده؟ خیر دست همه ی انسان ها حدود 0.3 بار فشار می آورد؛ چیزی که تغییر کرده سطح تماس و در نهایت نیرو و انرژی اعمال شده به دیوار است. پس فشار به تنهایی نماینده ی نیرو و انرژی نیست!

دوم اینکه، هرچقدر سطح اعمال فشار پایین باشد، نیرو هم کم می شود. سطح یک نانو حباب می دانید چقدر کوچک است؟ 13-10  متر مربع. حالا با ضرب سطح در فشار 30 بار، نیروی در حدود7-10*3 نیوتن بدست می آید. این نیرویی است یک میلیون بار کوچکتر از نیرویی که در اثر برخورد ذرات معلق در هوا به صورتتان حس می کنید ( یعنی اصلاً حس نمی کنید).

پس، نگران فشار بالای داخل نانو حباب نباشید این فشار بالا فقط صرف پایداری نانو حباب در طول چندین روز می گردد.