به نظر من، نانو حباب یک پدیده ی خیلی جالب با ویژگی های منحصر به فرد است اینقدر جالب که می توان به ویژگی ها و خواص آن گفت جادوی نانو حباب. ویژگی های نانو حباب ( بخوانید جادوی نانو حباب) را می توان به صورت علمی و پیچیده بیان کرد، اما برای صنعتگران یا علاقه مندانی که بیشتر به دنبال نتایج ملموس و صنعتی هستند پیچیدگی های علمی فقط خسته کننده است و از آنجایی که خوانندگان این مقاله را بیشتر از اهل فن و صنعت فرض کرده ام در ادامه توضیحاتی برای ویژگی های نانو حباب با رویکرد صنعتی و کاربردی آورده ام ( با کمترین پیچیدگی).
نکته: هر ویژگی را که می خوانید خوب فکر کنید شاید بتوانید در صنعتی خاص یا حتی عام کاربردش را پیدا کنید. حتماً اگر ایده ایی به ذهنتان رسید بنویسید شاید شروع یک کار بزرگ با همین ایده ی کوچک باشد.
سایز و تعداد نانو حباب:
اندازه ی نانو حباب ها کمتر از 100 نانومتر می باشد و هرچه قطر حباب کروی کوچکتر از 100 نانومتر باشد، خصوصیات و ویژگی های آن قوی تر و بیشتر می شوند. تعداد نانو حباب در یک قطره آب می تواند به 1012 ( هزار میلیارد) عدد نانو حباب برسد. ( البته من در آزمایشگاه شخصی خودم به 1016 عدد نانو حباب در قطره هم رسیده ام).
نانو حباب گازی بیشتر از فوق اشباع:
هرچه قدر گاز به صورت طبیعی در یک مایع قابلیت حل شدن دارد، با نانو شدن آن، تا 5 برابر می توان گاز را فوق اشباع در مایع نگهداری کرد. مثلاً اکسیژن اشباع در آب حدود 8 ppm است در حالی که با نانو حباب می توانیم به راحتی به 25ppm و با رعایت برخی از تکنیک ها به 40ppm برسیم یعنی 300 تا 500 درصد بیشتر از حد اشباع آن.
نانو حباب نامرئی است:
حتماً توقع ندارید که با چشم غیر مسلح و بدون میکروسکوپ های قوی بتوانید یک حباب که از یک ویروس کوچکتر است را با چشم ببینید. بنابراین هرچه در یک مخزن آب شامل نانو حباب چشم بیاندازید چیزی نخواهید دید. در مقالات بعدی خواهم گفت که چطور حضور نانو حباب را بدون میکروسکوپ اتمی در مایعات شفاف درک کنید. برخلاف نانو حباب، میکرو حباب ها قابل رویت هستند که اگر در سیالی وجود داشته باشند، سیال به صورت شیری رنگ درمی آید و با گذشت چند دقیقه سیال به رنگ شفاف خود باز می گردد. اگر توده ی ابری شکلی را درون سیال دیدید، مطمئن باشید که درحال مشاهده ی میکرو حباب هستید نه نانو حباب!